Wall Street’s Brief Dive neemt Bitcoin Prijs onder de $9.900

De wereldwijde aandelen zijn in het verlengde van de huidige open markt getankt, waardoor de prijs van Bitcoin onder de $9.900 op Binance komt te liggen.

Het lijkt erop dat de druk op de wereldwijde markten aanhoudt, want grote Amerikaanse indices zoals de S&P 500, Nasdaq en de Dow Jones Industrial Average hebben allemaal een duikvlucht genomen na de openstelling van de markt van vandaag.

Bitcoin blijft correleren met aandelen en dook ook naar een dieptepunt van $9.875 op Binance. De prijzen hebben zich sindsdien hersteld, maar het algemene sentiment blijft wankelen.

Bitcoin Duikt onder de $9.900

Er zijn geen saaie dagen in de cryptocurrency markt. In minder dan 48 uur is de prijs van Bitcoin op het moment van dit schrijven met bijna $1.800 gedaald.

Enkele minuten geleden verloor Bitcoin Loophole minder dan $9.900 en bereikte een dieptepunt van $9.875 op ’s werelds grootste beurs, Binance.

Echter, de prijs is sindsdien hersteld en wordt momenteel verhandeld op ongeveer $10.250, nog steeds bijna 15% lager voor de afgelopen paar dagen.

Ondanks het onmiddellijke herstel blijft $10.000 het belangrijkste steunniveau om nu te overwegen. Zoals CryptoPotato al rapporteerde, zou een daling onder $10K BTC waarschijnlijk voor het eerst sinds de enorme Coronavirus-geïnduceerde crash in maart naar het oververkochte gebied van de dagelijkse RSI sturen. Dit zou een serieus koopsignaal naar traders kunnen sturen en veel bots kunnen triggeren, wat, in theorie, zou kunnen helpen om de trend om te buigen.

De volledige cryptocurrency markt bloedt uit aangezien de kapitalisatie blijft krimpen, momenteel zittend op $333 miljard. Alle top 10 altcoins zijn onder water en Polkadot’s inheemse DOT-munt verliest alleen al in de laatste 24 uur 21% van zijn waarde.

Wall Street leidt de weg

De afgelopen dagen hebben de wereldwijde aandelenmarkten het voortouw genomen voor Bitcoin, omdat de crypto-activa ontkoppeld zijn van goud en zilver.

Vandaag was het niet anders. De openingstijden, de grote aandelenindexen zoals S&P 500, Nasdaq 100 en Dow Jones Industrial Average zijn allemaal op dezelfde manier als BTC getankt.

Bovendien herstelden ze zich ook op exact dezelfde manier, waardoor de correlatie bijzonder duidelijk wordt.