I efterdyningarna av hack skyller lagstiftare Twitter, inte Bitcoin

Onsdagens Twitter-hack verkar stava föreskrifter för Bitcoin, som är allmänt misstroat i Washington. Vissa lagstiftare – och USA: s president Donald Trump själv – förknippar det med brott.

År 2019 tweetade Trump att han inte är ett fan av bitcoin och att „oreglerade kryptotillgångar kan underlätta olagligt beteende.“ Han berättade också enligt uppgift att finanssekreteraren Steven Mnuchin skulle „gå efter Bitcoin Code.“

Men omedelbart efter hacket verkade lagstiftare mer fokuserade på Twitters säkerhetsproblem snarare än cryptocurrency roll i hacket

På onsdag samordnades högprofilerade konton som hör till Elon Musk, Kanye West, Barack Obama, Joe Biden, cryptocurrency-utbyten och många andra till en bitcoin- bedrägeri som nettade hackarna minst 100 000 dollar. Twitter kämpade för att lösa problemet, till och med tillfälligt blockerade verifierade konton förmåga att tweeta och återställa sina lösenord. Säkerhetsexperter sa att hacket troligen var djupt i Twitter: s system , och därför är det inte en snabb lösning.

Senator Josh Hawley (R-Mo.), En sångkritiker av tekniska plattformar, avfyrade ett öppet brev till Twitter-verkställande direktören Jack Dorsey strax efter att hacket gick i mainstream. Händelsen, sade han, „kanske inte bara representerar en samordnad uppsättning av separata hackhändelser utan snarare en framgångsrik attack mot säkerheten på Twitter själv.“

Hawley frågade också om det finns risk att president Trumps konto kunde hackats och hur många användare som kan ha fått sina data stulna

Sen Ron Wyden (D-Ore.) Avslöjade att han hade träffat Dorsey privat under 2018 och diskuterat att implementera kryptering av användarnas direktmeddelanden, som kan innehålla känslig information och kan ha varit sårbar under hacket. Wyden säger Dorsey berättade för honom att Twitter arbetade med krypterade DM: er, men två år senare hade det inte levererat.

”Detta är en sårbarhet som har hållit i alltför länge och som inte finns i andra konkurrerande plattformar. Om hackare fick tillgång till användarnas DM: er kan detta intrång ha en hisnande inverkan under många år framöver, ”sa Wyden i ett uttalande.

Coin Center: s kommunikationsdirektör Neeraj Agrawal konstaterade att medan Twitter kompromitterades var Bitcoin (eller krypto) inte. Och om hackarnas mål var att tjäna pengar misslyckades de olyckligt: ​​Endast en knapp 12300 dollar i bitcoin flödade genom listan på plånboken, och det är troligt att några av dessa medel återvanns av angriparna .

Händelsen lyser en uppmärksamhet på centraliserade misslyckandepunkter, till exempel att en individ på en enda plattform kan kompromissa med flera konton.

„Någon som har begränsad tillgång till adminpanelen på Twitter kunde göra så mycket skada eftersom Twitter är en centraliserad server,“ sade Agrawal.

Agrawal tror inte att händelsen kommer att ha någon stor inverkan på hur lagstiftare närmar sig krypto.

„Även om det kanske har sänts till fler människor än någonsin tidigare, så ser den typen av människor som tittar på det noggrant, som exempelvis beslutsfattare, och … de är inte förvånade över kapaciteten för detta,“ sade han. „Jag hoppas att de ser detta, och de vet att det inte finns något nytt här, det finns inget att reagera på när det gäller Bitcoin-politik.“

Det återstår att se om Vita huset eller ledande befattningshavare beslutar att väga in, men hittills har svaret från lagstiftare varit lovande, säger Kristin Smith, verkställande direktör för Blockchain Association.

Hon pekade på en tweet från rep. Tom Emmer (R-Minn.) Som ett exempel och noterade att han uttryckligen sa att centraliserad kontroll var frågan bakom Twitter hack.

”Jag skulle säga att 99% av beslutsfattarna inte funderar på blockchain eller cryptocurrency. Och så när som helst att du har nationella rubriker som handlar om en hacka av denna storlek och storleksordning, och Bitcoin är typ av involverad i processen, för de outbildade är det en dålig förening eftersom de då tycker att Bitcoin är ett slags föredraget verktyg av kriminella . De av oss som arbetar i branschen och vet det, studerar den, de beslutsfattare som tillbringade tiden för att lära sig det, vet att det inte är fallet, ”sa Smith.

Onsdagens hack kan visa sig vara ett lärabart ögonblick för kryptoskeptikerna, sa hon. Blockchain analytiska företag tittar redan på adressen som scammern använde, och utbyten har börjat svartlista den, vilket hindrar potentiella offer från att skicka pengar till kontot.

Agrawal sa att han hoppas att det finns en konversation om de potentiella fördelarna med att använda crypto, till exempel av ryska politiska aktivister eller för att försöka undvika valutafrysningar.